Grattis Jenny Eckerud och Nature Hommage – 2020 års stipendiat!

Vi har glädjen att få presentera Jenny Eckerud och hennes projekt Nature Hommage som 2020 års stipendiat!

Styrelsens motivering:
Ekologiska Ungdomsstiftelsen tilldelar 2020 års stipendium till Jenny Eckerud som belönas för sitt företag Nature Hommage, som tillverkar träningskläder av återvunnen plast från exempelvis fisknät och annat plastskräp. Detta är ett utmärkt initiativ som på samma gång bidrar till att minska miljöpåverkan från textilproduktionen samtidigt som det minskar nedskräpningen av våra hav och stränder.

img_1533
Nature Hommage är ett nytt kvinnligt varumärke som tillverkar träningskläder av återvunnet material. Genom att använda återvunnet tyg tar vi tillvara på skräp som kastats i naturen och skapar något användbart av det, samtidigt som processen ger initiativ till att rena miljön. Skräpet utgör en stor fara för vårt ekosystem och varje år omkommer omkring 1 miljon marina djur och fåglar till följd av det. Vi samarbetar även med organisationer för att hjälpa till att ge jobb för lokala samhällen och för att hjälpa till att rensa haven från plast.

 

”Det känns underbart att få stiftelsens stöd och ett kvitto på att vi gör något bra! Jag är enormt tacksam och glad att hållbarhet lyfts upp och uppmärksammas av Ekologiska Ungdomsstiftelsen. Stipendiet kommer att finansiera delar av produktionen, vidareutveckling av vår nya hemsida och marknadsföringskostnader för sommaren. Stort tack!”

- Jenny Eckerud, 2020 års stipendiat.

Stort grattis önskar styrelsen, Per Garthon, Yvonne Ruwaida, Åsa Domeij, Helena Leander, Ulf Holm och Lena Lindström.